İran dini lideri Hamaney: "Hizbullah'a diz çöktüremezsiniz"

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırılarına ilişkin, "Değerli üyelerinin öldürülmesi Hizbullah'ı diz çöktüremez" dedi. 23 Eylül'de başlayan hava saldırılarında en az 16 Hizbullah üyesi öldürüldü, toplamda 569 sivil hayatını kaybetti.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in Hizbullah'a yönelik düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hamaney, saldırılarda hayatını kaybeden Hizbullah üyelerinin, örgütün direncini kırmayacağını vurgularken, Lübnan'daki sivil kayıpların sayısının da hızla arttığına dikkat çekti.
İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırılarına dair bir açıklama yaptı. Hamaney, "Hizbullah'ın değerli üyelerinin öldürülmesi, onları diz çöktüremez" dedi.

İsrail, 23 Eylül'de Lübnan'a başlattığı kapsamlı hava saldırılarında, aralarında üç üst düzey askeri liderin de bulunduğu en az 16 Hizbullah üyesini öldürdü. Bu saldırılar sonucunda İsrail ordusunun güney Lübnan'ı bombalamasıyla birlikte en az 569 kişi hayatını kaybetti, 1835'ten fazla kişi ise yaralandı. 

Dünya Sağlık Örgütü, Lübnan'daki hastanelerin binlerce yaralı nedeniyle aşırı derecede zorlandığını bildirdi. Bombardımanlar sonucu yerinden edilen Lübnanlılar, güney bölgelerinden başkent Beyrut'a büyük bir göç dalgası başlattı. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları, üçüncü gününde devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.