İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in İran'a muhtemel misillemesine ilişkin uyarıda bulunarak, "Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve kapsamlı olacaktır" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler hakkında telefon görüşmesi yaptılar. Abdullahiyan, İsrail'e verilen sınırsız desteğin İngiltere ve diğer Batılı ülkeler için yararlı olmayacağını vurgulayarak, bu ülkelerin İsrail ile işbirliklerini gözden geçirmelerini talep etti. İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırının "meşru müdafaa" kapsamında olduğunu belirten Abdullahiyan, Tahran yönetiminin bölgede gerilimin artmasını istemediğini ve savaş arzusu taşımadığını dile getirdi.


'BİZİM TEPKİMİZ DAHA SERT, YIKICI VE KAPSAMLI OLACAKTIR'

Abdullahiyan, İsrail'in olası misillemesine karşı uyarıda bulunarak, "Bölgede gerilimin artmasını arzulamıyoruz. Ancak İsrail bir maceraya girişirse, bizim tepkimiz daha sert, yıkıcı ve kapsamlı olacaktır" dedi.

İngiltere'nin İran'ın meşru müdafaa hakkına verdiği tepkiyi eleştiren Abdullahiyan, "Gazze'de İsrail'in son 6 aydır savunmasız Filistin halkına binlerce bomba atmışken, İngiltere'nin İran'ın meşru müdafaa hakkına verdiği tepkiden endişe duyması şaşırtıcıdır" şeklinde konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'un ise İran ve İsrail arasındaki artan gerilimden kaygı duyduğunu belirterek, İsrail'den İran'a karşı misillemede bulunmamasını talep edeceklerini ifade ettiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir
AK Parti'de gergin il başkanları toplantısı
AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim hazırlığı
Biden ve Trump canlı olarak 7 Haziran’da ve 10 Eylül’de tartışacaklar