İran Dışişleri Bakanlığı: İran, çıkarlarını korumak için yeniden meşru müdafaa hakkını kullanabilir

İran Dışişleri Bakanlığı, "Gerçek Vaad 2" operasyonunun ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in egemenliğine yönelik tehditlere karşı meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e karşı gerçekleştirilen "Gerçek Vaad 2" operasyonuna dair bir bildiri yayımladı. Bu bildiride, İran'ın meşru müdafaa hakkını kullandığına ve ulusal çıkarlarını koruma gerekliliğine vurgu yapıldı. İran, özellikle Siyonist İsrail rejiminin ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden saldırılarına yanıt olarak, Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah ve Devrim Muhafızları komutanı Abbas Nilfuruşan'ın şehit edilmesinin ardından İsrail'in askeri tesislerine yönelik füze saldırıları gerçekleştirdiğini belirtti.

Bildiride, İran'ın bu operasyonu bölge barışı ve güvenliği için gerçekleştirdiği ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in Lübnan ve Gazze'de devam eden katliamlarına dikkat çekilerek, İran'ın sivil yerleşim alanlarını hedef almadığı vurgulandı. İran, saldırılarında sadece İsrail rejimine ait askeri tesisleri hedef aldığını ve sivil altyapıları koruduğunu dile getirdi.

Ayrıca, bildiride İsrail'e yönelik silah yardımlarının durdurulması ve bölgedeki savaş suçlarının engellenmesi gerektiği ifade edildi. İran, ulusal çıkarlarını koruma gereği duyduğu takdirde yeniden meşru müdafaa hakkını kullanmaya ve ülkesine yönelik askeri tehditlere karşılık vermeye hazır olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.