İran, ilk kez ‘Fettah’ füzelerinin kullanıldığını açıkladı!

İran, İsrail'e hipersonik Fettah-1 füzeleriyle füze saldırısı düzenledi. Devrim Muhafızları Ordusu, bu füzelerin radar ve Arrow 2-3 sistemlerini aştığını duyurdu. Saldırı, Hamas ve Hizbullah liderlerinin öldürüldüğü İsrail operasyonlarına karşılık geldi.

İran, İsrail'e düzenlediği füze saldırısında, yüksek hızları sayesinde hava savunma sistemlerini aşabilen hipersonik Fettah-1 füzelerini kullandı. İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu'nun bu saldırıda ilk kez Fettah hipersonik füzeleriyle, radar ve Arrow 2 ile 3 füzelerini yönlendiren hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Saldırı, akşam saatlerinde gerçekleşti ve Devrim Muhafızları Ordusu, İran’ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail'e bu füze saldırısını düzenlediğini açıkladı. Ayrıca, saldırının Hamas lideri Haniye, Hizbullah lideri Nasrallah ve İranlı general Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail operasyonlarına karşı bir yanıt olduğu belirtildi.

İsrail’in bu duruma askeri bir karşılık vermesi halinde "yıkıcı sonuçlarla" karşılaşacağı uyarısı yapıldı. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinin İsrail'in saldırganlığına karşı meşru haklar çerçevesinde misilleme yaptığını vurgulayarak, "Saldırgan değiliz, ancak tehditlere karşı kararlıyız. İran'la çatışmaya girmeyin." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.