İran İsrail'i İHA ve Seyir Füzeleriyle Hedef Aldı: Gerilim Yükseldi

İran'ın gerçekleştirdiği 'intikam' saldırısıyla Orta Doğu'da gerilim artarken, İsrail ordusu hava kuvvetlerini teyakkuza geçirdi. ABD'nin destek açıklamalarına karşılık İran Devrim Muhafızları'ndan sert bir tehdit geldi.

İran, günlerdir konuşulan 'intikam' saldırısını yaptı, İHA ve seyir füzeleriyle İsrail'i hedef aldı. Dün akşam saat 22.50 sularında başlayan saldırıyla birlikte İsrail ordusu hava kuvvetlerini teyakkuza geçirdi.

DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN ABD'YE TEHDİT

ABD, İsrail'in arkasında olduğunu ilan ederken; İran Devrim Muhafızları, ABD'ye "İsrail'e hiçbir tür destek vermeme veya İran'ın çıkarlarına zarar verecek bir hamlede bulunmama" uyarısı yaptı.

KURTLAR VADİSİ'NDEKİ SAHNE GÜNDEM OLDU

İran'ın başlattığı İHA saldırısıyla Orta Doğu'da gerilim yeniden tırmanırken, Kurtlar Vadisi'ndeki İran ve İsrail ile ilgili bir sahne gündem oldu.

İKİ ÜLKE İÇİN DİKKAT ÇEKEN TESPİTLER

Söz konusu sahnede; dizideki Polat Alemdar karakterinin ve karşısındakinin iki ülke için yapmış olduğu tespitler dikkat çekiyor.

"ADI KONMAMIŞ BİR İŞBİRLİĞİ VAR"

İran ve İsrail ile ilgili sahnede geçen diyalog ise şu şekilde; "Bölgede İsrail ile İran'ın adı konmamış bir ortaklık var aslına bakarsak. İkisi de varlıklarını, birbirlerine olan karşıtlıkları üstünden sürdürüyor. İsrail olmasa İran bölgede hüküm sahibi olamaz. İran olmasa İsrail Amerikalıları dilediği gibi kullanamaz.

"TANSİYONUN DÜŞTÜĞÜ AN YAPAY BİR KRİZ YARATIYORLAR"

Tansiyonun düştüğünü hissettikleri an yapay bir kriz yaratıyorlar. Bütün dünya teyakkuza geçiyor. İran horozlanıyor, karşılığında bölgeye mesajını veriyor. İsrail diyor ki 'İran, teröristlerin en büyük destekçisi. Onu yok etmememiz lazım. Arada da petrol ve silah lobileri büyük paralar kazanıyor.'

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Öldüğü düşünülmüştü: 27 yıl önce kaybolan adam, komşusunun bodrumunda bulundu
12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto para çalmışlardı: Kardeşler tutuklandı
Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor