İran İsrail'i vurdu: Dünya, gözünü Ortadoğu'ya çevirdi

İsrail'in İran konsolosluğunu hedef almasının ardından İran'ın İsrail'e insansız hava araçlarıyla saldırı başlatması gerçekleşti. ABD ise, İsrail'in güvenliğine tam destek verdiğini açıkladı.

İsrail'in İran konsolosluğunu hedef alması sonrasında İran'dan karşılık olarak beklenen saldırı gerçekleşti. İran'ın insansız hava araçlarıyla İsrail'e yönelik bir saldırı başlattığı bildirildi. İsrail Ordusu, İran'dan İsrail'e doğru bir dizi insansız hava aracının gönderildiğini, ancak henüz hedeflerine ulaşmadığını belirtti ve savunmalarının hazır olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısının ardından ilk açıklamayı yaptı. Açıklamada, "İran'ın İsrail'e hava saldırısı başlattığı bilgisi aldık. İsrail'in güvenliğine yönelik desteğimiz tamdır. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı İsrail'in savunmasını desteklemeye devam edecektir" denildi.

İran tarafından yapılan saldırının Ortadoğu'da dengeleri nasıl değiştireceği ve İsrail tarafından nasıl bir karşılık verileceği merakla bekleniyor. Diğer Ortadoğu ülkelerinde kırmızı alarm verilirken İsrail'in nasıl bir karşı hamle yapacağı bilinmiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi