İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti

İran Ordusu Genel Komutanı, İsfahan'daki patlamanın "şüpheli bir hava cisminin tespit edilmesi" sonucu hava savunma sistemi tarafından açılan ateşle meydana geldiğini belirtti. İran ve Suriye'deki İsrail saldırılarına dair ABD medyasından iddialar yükseldi.

İran Ordusu Genel Komutanı, İsfahan'da yaşanan patlamayı "şüpheli bir hava cisminin tespit edilmesi" sonucu hava savunma sistemi tarafından açılan ateşe bağladı. Bu olay, İsrail'in İran ve Suriye'ye yönelik saldırı iddialarını gündeme getirdi. İsrail'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İran Ordusu Genel Komutanı Abdurrahim Musevi, İsfahan eyaletinde meydana gelen patlamayı, "şüpheli bir hava cisminin tespit edilmesi üzerine hava savunma sistemi tarafından ateş açılması" olarak açıkladı. Musevi, konuyla ilgili uzmanların detaylı araştırma yaptığını ve sonuçların kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

İran devlet televizyonu, İsfahan eyaletindeki patlamaların İran Hava Kuvvetleri Üssü'nün bulunduğu bölgeden duyulduğunu aktardı. Aynı zamanda patlama seslerinin Tebriz eyaletinden de duyulduğu bildirilmişti.

ABD medyası, ABD'li yetkililere dayanarak İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Ancak İsrail makamlarından henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Suriye haber ajansı SANA ise askeri kaynaklara dayanarak İsrail'in Suriye'nin güney sınırlarında bulunan hava savunma sistemlerine yönelik roket saldırısı düzenlediğini öne sürmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

USS Ronald Reagan Japonya Görevini Tamamlayarak Tokyo'dan Ayrıldı
Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
İsrail-Gazze Krizinde 700 Binden Fazla Filistinli Yerinden Edildi: BM İnsani Yardım Talep Ediyor
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Cohen'in Çapraz Sorgusu: Tutarsızlıklar ve Tartışmalar
Ukrayna, Harkov'da Rusya'yı Sivil Ölümleri ve Gözaltılarla Suçluyor