İran Petrol İşçileri Grevde: Kötü Çalışma Koşullarına Karşı Direniş

İran'da petrol işçileri, "14 gün çalışma 14 gün izin" talebiyle başlattıkları grevin beşinci gününde. Grev, kötü çalışma koşullarını protesto ediyor. İki işçi tutuklandı, diğerleri greve çağrıldı. Birlik mesajıyla hakları için mücadele ediyorlar.

İran'da petrol işçilerinin, kötü çalışma koşullarını ve hükümetin dikkate almadığı haklarını protesto etmek amacıyla başlattıkları grev, ülkenin petrol ve gaz sektöründe geniş bir katılımla beşinci gününde devam ediyor.

İran'da petrol işçileri, "14 gün çalışma 14 gün izin" talebiyle başlattıkları grevin beşinci gününde. İran Petrol İşçileri Örgütlenme Konseyi'ne göre, 20 binden fazla işçi, 90'a yakın petrol ve gaz şirketinde greve katıldı.

Grev, işçilerin kaldığı yurt koşulları, yemekhane kalitesizliği, hijyen problemleri, aşırı sıcak çalışma ortamı ve iş güvenliği gibi sorunları protesto etmeleriyle daha geniş bir boyuta ulaştı. Demir-çelik fabrikasında çalışan işçiler de greve katıldı.

İşçiler, müteahhit mafyasının haklarını ezdiğini ve kölece çalışma koşullarına boyun eğmeyeceklerini vurguladılar. Hükümetin bütçe planlarında kendilerine yer verilmemesine ve süregelen zor koşullara rağmen, artık yeter dediklerini belirttiler.

Grev sırasında Bahrami Forman ve Mohammad Rahimi adlı işçiler, "Gol Gohar Demir Çelik" fabrikasının güvenliği tarafından tutuklandı. Örgütlenme Konseyi, diğer işçileri de greve katılmaya çağırarak grevin ülke çapında yayılmasını istedi. İki tutuklu işçinin derhal serbest bırakılması talep edildi ve birlik mesajı vurgulandı: "Zaferimizin sırrı birliğimizdedir. Haklarımızı birlikte arayalım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.