İran, Türkiye'nin İnsansız Hava Aracı İddialarını Reddetti

İran Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'nin Bayraktar yapımı insansız hava aracının helikopter enkazını bulduğu iddialarını reddetti. Açıklamada, helikopterin yerinin İranlı ekipler tarafından tespit edildiği belirtildi.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'nin Bayraktar yapımı insansız hava aracının İran'da düşen helikopterin enkazını bulduğu iddialarını reddetti. Açıklamada, helikopterin yerinin İranlı ekipler tarafından tespit edildiği vurgulandı. Bu gelişme, bölgedeki arama kurtarma operasyonlarının seyrini değiştirdi.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın hayatını kaybettiği helikopterin enkazının Türkiye'nin Bayraktar yapımı insansız hava aracı tarafından bulunduğu iddialarını reddetti.

Salı günü yapılan açıklamada, "Türkiye gece görüşü ve termal kameralara sahip bir insansız hava aracını bölgeye gönderdi ancak bu hava aracı helikopterin enkazının yerini doğru bir şekilde tespit edemedi" denildi. Açıklamada, bu durumun sebebinin hava aracında bulutların altında kalan bölgeleri tespit edebilecek ekipmanın bulunmaması olduğu belirtildi.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Tahran'ın başlangıçta bölgeye insansız hava aracı gönderememesinin sebebinin ise bu hava araçlarının kuzeydeki bir görevde olması olduğunu açıkladı.

Açıklamada, helikopterin enkazının İranlı arama kurtarma ekipleri ve geri dönen insansız hava araçları tarafından bulunduğu ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, kazanın meydana geldiği pazar gününde Bayraktar Akıncı insansız hava araçlarının ve Cougar tipi helikopterlerin, kaza yerine doğru hareket ettiğini duyurmuştu. Ancak Anadolu Ajansı'nın helikopterin yerinin Bayraktar yapımı bir insansız hava aracı tarafından tespit edildiğini bildirmesiyle gündeme gelmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.