İran Uçağına Vurma Tehdidi: İsrail, Lübnan Havalimanı Frekanslarını Hackledi!

İsrail, Lübnan’daki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı’nın frekanslarını hackleyerek, İran’a ait bir sivil uçağı vurmakla tehdit etti. İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırılarında ise şu ana kadar 783 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in, Lübnan'daki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'na ait kule frekanslarını hackleyerek İran'a ait sivil bir uçağı vurmakla tehdit ettiği bildirildi. Lübnan Ulaştırma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, İsrail ordusunun, Hizbullah'a silah tedarikinin bu havalimanı üzerinden sağlandığı yönündeki iddialarını yalanladı.

İRAN YOLCU UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Lübnanlı yetkili, Lübnan ordusunun, askeri uçakların havalimanını kullanabilmesi için yetki veren tek makam olduğunu belirtti. Ancak İsrail'in kule frekanslarına sızarak İran'a ait bir sivil uçağı iniş yapması halinde vurmakla tehdit ettiğini kaydetti. Bu tehdidin ardından, İran yolcu uçağına Lübnan hava sahasına girmeden geri dönmesi talimatı verildi.

ÖLÜ SAYISI 783'E YÜKSELDİ

İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırıları giderek şiddetleniyor. 8 Ekim’den bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalar yürüten İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güneyi ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, saldırılarda şu ana kadar 783 kişi hayatını kaybetti, 150 bine yakın kişi ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Hizbullah, İsrail ordusunun güney ve doğu bölgelerine yönelik saldırılarına karşı füze saldırılarıyla yanıt veriyor. Ancak İsrail tarafında henüz büyük bir hasar açıklanmadı. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut’a ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, Suriye'ye kaçan Lübnanlıların da olduğu belirtiliyor.

.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.