İran, yaptırımlara karşı Esed rejimiyle birlekte ekonomi planı hazırladı

İran ve Suriye ekonomik yaptırımlara karşı ekonomik ve ticari iş birliği için plan hazırladı. İki ülkenin ekonomik ve ticari iş birliği için aktif olarak plan hazırladığını İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret etti ve Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüştü.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ülkesine ve Suriye'deki Beşşar Esed rejimine yönelik yaptırımlara karşı, iki ülke arasında ekonomik ve ticari iş birliğinin aktif olarak geliştirilmesi hususunda plan hazırladıklarını belirtti.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Abdullahiyan, "Sayın Faysal Mikdad ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin mümkün olduğunca geliştirilmesi üzerinde duruldu." dedi.

İran ile Esed rejiminin, yaptırımların hedefi olduğunu hatırlatan Abdullahiyan, "İki ülke, düşmanların zalimce yaptırımlarıyla mücadele kapsamında ekonomik ve ticari iş birliğinin aktif olarak geliştirilmesi hususunda bir plan hazırlıyor." ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde (27 Ağustos 2021) İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve ABD Başkanı Joe Biden görüşme gerçekleştirerek "İran tehdidi" ve nükleer görüşmele konularını ele aldıklarını söylemişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri