İran yeni füzelerini sergiledi!

İran'da her yıl yapılan askeri geçit töreninin yenisinde Rusya'dan alınan S-300 hava savunma sistemleri de sergilendi. S-300 sistemi, İran tarafından 2007 yılında sipariş edilmiş; ancak Rusya, BM tarafından Tahran'ın nükleer programıyla...

İran'da her yıl yapılan askeri geçit töreninin yenisinde Rusya'dan alınan S-300 hava savunma sistemleri de sergilendi. S-300 sistemi, İran tarafından 2007 yılında sipariş edilmiş; ancak Rusya, BM tarafından Tahran'ın nükleer programıyla ilgili çıkarılan tasarıdan üç yıl sonra satışı ertelemişti.

İran, BM'nin daimi üyeleri Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD ile Almanya'yla nükleer faaliyetleri konusunda anlaşmaya varmış; bu gelişmenin ardından İran'a yönelik yaptırımlar Ocak ayında kaldırılmıştı. Bu anlaşmayla Rusya'nın S-300'leri İran'a teslim etmesinin önündeki engeller kalktı. 

İran'ın yarı resmi haber ajansı ISNA'nın servis ettiği fotoğraflara göre; S-300 füze tüpleri ve radar ekipmanları, Tahran'daki askeri geçiş töreni sırasında sergilendi.

İran, nükleer tesislerine yönelik muhtemel bombalama ihtimalinin de aralarında bulunduğu birtakım saldırı ihtimalleri nedeniyle S-300'lerin gerekli olduğunu savunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek
Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!