İran'da Artan Sıcaklıklar Elektrik Tüketimini Zirveye Taşıdı

İran'da sıcaklıklar geçen yıla göre 2 derece artarak elektrik tüketiminde aşırı yüklenmeye neden oldu. Tahran'da 79 bin 189 megavata ulaşan tüketim, elektrik kesintilerini önlemek için cumartesi günü tatil önerisini gündeme getirdi. Güneyde sıcaklıklar 50 dereceye çıkıyor.

İran'da son günlerde artan sıcaklıklar, elektrik tüketiminde büyük bir artışa yol açtı. Tevanir Genel Müdürü Mustafa Recebi Meşhedi, sıcaklıkların geçen yıla göre 2 derece arttığını ve dün gece tüketimin 79 bin 189 megavata ulaştığını açıkladı. Tahran'da elektrik kesintilerini önlemek amacıyla cumartesi günü tatil önerisi yapılacak. Güneyde ise sıcaklıklar 50 dereceyi buluyor.

İran devlet televizyonuna konuşan Tevanir Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Mustafa Recebi Meşhedi, son günlerde ülke genelindeki ortalama sıcaklıkların geçen yılın aynı dönemine göre 2 derece arttığını ve bunun elektrik tüketiminde aşırı yüklenmelere yol açtığını belirtti. Meşhedi, sıcaklıkların son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ve elektrik tüketiminin dün gece zirveye çıkarak 79 bin 189 megavat olduğunu ifade etti.

Tahran'da birkaç gün içinde sıcaklıkların daha da artacağına dair meteoroloji verilerine dikkat çeken Meşhedi, elektrik kesintileri yaşanmaması için halktan tasarruf yapmalarını istedi. Elektrik talebini karşılamakta zorluk yaşanırsa, cumartesi günü Tahran'da tatil ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Bu tatilin, devlet dairelerinin yanı sıra bankalar ve özel sektörü de kapsayarak elektrik tüketiminin azaltılmasında etkili olacağını vurguladı.

Ülkenin güneyinde bazı bölgelerde hava sıcaklıkları 50 dereceye ulaşırken, meteoroloji tahminlerine göre, bugünkü 40 derecelik sıcaklık cumartesi günü 42 dereceyi aşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.