İran’da cumhurbaşkanı adayları belli oldu

İran’da 19 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yeterliliğini belirleyen Anayasayı Koruyucular Konseyi, adaylık için başvuruda bulunan toplam bin 636 kişiden, 6 kişinin adaylık başvurusunu kabul ederek...

İran’da 19 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yeterliliğini belirleyen Anayasayı Koruyucular Konseyi, adaylık için başvuruda bulunan toplam bin 636 kişiden, 6 kişinin adaylık başvurusunu kabul ederek seçimlerde yarışabilmesine onay verdi.

DHA’dan Ekber Karabağ’ın haberine göre Konsey, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve onun eski yarımcılarından Hamid Bekai’nin adaylığını veto etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, İslami Mutelefe Partisi üyesi Mustafa Mir Selim ve eski bakan ve cumhurbaşkanı yardımcılarından Mustafa Haşimi Taba, adaylık başvurusu kabul edilen diğer adaylar olarak açıklandı.

19 Mayıs’taki seçim yarışının en güçlü iki ismi olarak Hasan Ruhani ve İbrahim Reisi öne çıkıyor. Ruhani, ülkedeki reformcu ve ılımlı kanadın seçimlerdeki ana adayı olarak gösterilirken, Muhafazakâr kanattan eski başsavcı İbrahim Reisi’nin adı öne planda yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
Kenya'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: 188 Can Kaybı, 90 Kişi Kayıp
İngiltere ve Galler'de Yerel Seçimler: İşçi Partisi'nin Kazanımları ve Muhafazakâr Parti'nin Kayıp
Hollanda'da Eurovision'a İsrail Protestosu: Aktivistler AVRO-TROS'u Boykota Çağırdı
2030 FIFA Dünya Kupası Ev Sahipleri: Avrupa ve Kuzey Afrika'yı Birleştiren Dev Tünel Projesi