İran'da maça gittiği için tutuklanan ‘mavi kız’ bedenini ateşe verdi

Mart ayında başkent Tahran’daki Azadi Stadyumu’nda, İstiklal Tahran'ın El Ayn takımıyla oynadığı maça gittiği için tutuklanan Hüdayeri, bedenini ateşe

Mart ayında başkent Tahran’daki Azadi Stadyumu’nda, İstiklal Tahran'ın El Ayn takımıyla oynadığı maça gittiği için tutuklanan Hüdayeri, bedenini ateşe vererek intihar etti.

İran'da tuttuğu takımın renklerinden dolayı ‘mavi kız’ olarak da tanınan genç kadın, geçen haftaki karar duruşmasına gidince hakimin ailevi mazereti nedeniyle ertelendiğini öğrendi. Ancak, mahkeme salonundan ayrılırken kulak misafiri olduğu konuşmalardan hapis cezasına çarptırılmasının kesin olduğunu anladı. Kararı duyan Hüdayeri, adliyenin önünde kendini ateşe verdi ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hüdayeri, bir haftadır sürdürdüğü yaşam mücadelesini dün kaybetti.

İnsan Hakları İzleme Komitesi’ne göre ‘yasada yazılı olmasa da’ kadınların maça gitmesinin yasak olduğu ülkesinde taraftarı olduğu İstiklal Tahran’ın maçına erkek kılığında gitmiş maça gitmiş, maç sonrası tutuklanmıştı. Üç gün sonra kefaletle, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hüdayeri'nin iddianamede altı ay ila iki yıl hapis cezası istenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gürcistan'da Medya Özgürlüğüne Karşı Çıkanlarla Polis Arasında Çatışma Çıktı
Tampa'da Çöp Kutusunda Bulunan Yenidoğan Bebek: Toplumda Derin Endişe Yarattı!
Kolombiya Ordusundan Şok Haber: Milyonlarca Mermi ve Binlerce Füze Kayıp!
Cang Yongcın'ın Laboratuvar Girişi Engellendi: Bilimsel Özgürlükler Tartışmalara Yol Açtı
DSÖ Başkanı, İsrail'in Refah'a Olası Saldırısını İnsani Felaket Olarak Nitelendirdi