İran’da Mahsa Amini eylemleri sürüyor: Petrol işçileri greve gitti

İran’ın güneyindeki Buşehr eyaletinde petrokimya ve rafineri işçileri düzenledikleri grevle, Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan eylemlere destek verdi.

İran’da Taşeron Petrol İşçilerinin Protestolarını Organize Konseyi’ne ait Telegram sayfasından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Buşehr eyaletine bağlı Aseluye kentindeki Buşehr Petrokimya Projesi’nde çalışan işçiler ile Abadan ve Kengan rafinerilerinde çalışanlar greve gitti. Konsey tarafından, birkaç gün önce yapılan yazılı açıklamada, işçilerin, emniyet güçlerinin göstericilere orantısız güç kullanmasına karşı sesiz kalmayacakları belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

Mahsa Amini, 13 Eylül’de memleketi Sakkız kentinden ziyaret için geldiği başkent Tahran’da “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından “başörtüsü kurallarına uymadığı” gerekçesiyle polis nezaretine alınarak, karakola götürülmüştü. Karakolda hastaneye kaldırılan Emini, 3 gün sonra 16 Eylül’de hayatını kaybetmişti.

Amini’nin ölümü İran’ın dört bir yanında özellikle kadınların tepkisi çekmiş, milyonlar sokağa dökülmüştü. İran güvenlik güçlerinin sert müdahalesine rağmen protestolar günlerdir sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Refah'taki 600 bin çocuk hasta, yaralı ya da aç"
DSÖ Yetkilisi Uyarıyor: Refah'a Yönelik Saldırı Riski Artıyor
Berlin’de kimya fabrikasında yangın çıktı: Yetkililer zehirli gaz uyarısı yaptı
ABD ve Suudi Arabistan Arasındaki Normalleşme Anlaşması
Kolombiya, İsrail ile diplomatik bağını kestiğini açıkladı!: İşte detaylar