İran'da rejim yanlıları, protestocuların idam edilmesini istedi

İran'da rejim yanlısı göstericiler, Mahsa Emini'nin 'ahlak polisi' tarafından 'örtünme yasalarını ihlal ettiği' gerekçesiyle gözaltına alınıp daha sonra ölmesi nedeniyle başlayan protestolara karşı eylemler düzenledi.

Yürüyüşe katılanlar, hükümet karşıtı eylemlerde yer alan insanların "idam edilmesi" için çağrıda bulundu. Öte yandan ordu, "huzursuzluğun arkasındaki düşmanların karşısına çıkacaklarını" belirterek rejim karşıtlarının üzerindeki baskının artacağı sinyalini verdi. 

Devlet televizyonunun canlı yayımladığı rejim yanlısı eylemlerde dini baskıyla mücadele için sokağa çıkan insanlara "İsrail'in askerleri" denildi. Göstericiler ayrıca "Amerika'ya ölüm" ve "İsrail'e ölüm" diye slogan attı. 

Yetkililer, yürüyüşün spontane olarak meydana geldiğini iddia etti. Rejim yanlısı göstericiler, "Kur'an'ı ihlal edenler idam edilmelidir" tezahüratları yaptı.

Devlet televizyonu, geçen cumartesi Emini'nin cenazesinden sonra başlayan protestolarda şu ana kadar "26 kişinin ölmüş olabileceğini" söylemişti. Bazı yerel kaynaklar ve sivil toplum kuruluşlarına göre bu sayı 31 oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Ekonomisindeki Belirsizlikler ve Küresel Piyasalar
Gazze'de İsrail'in Refah Kentine Yönelik Mahalle Boşaltma Operasyonu Endişe Yaratıyor
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 76'ya Yükseldi
Fransa'da Liselerden Gazze'ye Destek: Protestolar Genişliyor
ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor