İran'dan Dünya'ya Gövde Gösterisi: 'Saldırılara Göz Yummayız!'

Tahran'da gerçekleştirilen askeri geçit töreninde, İran, yeni nesil balistik füzeleri ve insansız hava araçlarıyla dikkat çekerek, ulusal güvenliğini güçlendirme kararlılığını sergiledi.

İran'ın başkenti Tahran'da, İran-Irak Savaşı'nın 44. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit töreni, dikkat çekici askeri teknolojilerin sergilendiği bir etkinlik oldu. Törende, bin kilometre menzile sahip sıvı yakıtlı "Cihad" balistik füzesi ve "Şahid 136B" kamikaze insansız hava aracı ilk kez gözler önüne serildi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, askeri gücün önemine vurgu yaparak, "Caydırıcı gücümüz sayesinde düşmanlarımız ülkemize saldırmayı göze alamaz," dedi.

Pezeşkiyan, İslam ülkeleriyle dayanışmanın gerekliliğine de dikkat çekerek, "Birlik olursak, İsrail rejiminin cinayetlerine daha fazla göz yummayız," ifadesini kullandı. Törende, Devrim Muhafızları Ordusu'na ait çeşitli silah ve insansız hava araçlarının yanı sıra hava savunma sistemleri de sergilendi. Pezeşkiyan, İran’ın savunma kapasitesini artırarak dışa bağımlılığını sona erdirdiğini belirtti.

Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi ise, İran'ın bölgedeki barış ve güvenliği sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı. "İran, bağımsızlığını ve ulusal güvenliğini savunmak için her türlü kabiliyeti kullanmaktadır," dedi. Safevi, Siyonist rejimin sivil katliamlarını kınayarak, direniş cephesinin bu saldırılara karşı duracağını ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.