İran'dan İsmail Haniye suikastına sert yanıt: "İntikam kaçınılmaz"

General Muhammed Rıza Nakti, Tahran'da gerçekleşen İsmail Haniye suikastına İran'ın kesinlikle karşılık vereceğini açıkladı. İsrail'e yönelik misilleme adımının zamanlaması ve detayları hakkında bilgiler haberimizde...

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Koordinatörü General Muhammed Rıza Nakti, Tahran'da katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik suikastla ilgili sorulara cevap veren Nakti, İran'ın bu olaya kesinlikle karşılık vereceğini vurguladı. Haniye'nin Tahran'da İsrail tarafından hedef alınmasına dair, İran'ın intikamının kaçınılmaz olduğunu ve bu intikamın İranlı yetkililer tarafından defalarca dile getirildiğini belirtti.

Nakti, "İsfahan'daki dostlarımıza tatlılarını hazırlamalarını söyledim. Halkımız, intikam konusunda iyi haberler alacak. Ancak atılacak adımın zamanlaması önemli ve uygun zamanda verilecek karşılığın etkisi daha yüksek olacaktır" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, İran'ın intikam adımını kararlı bir şekilde planladığını ve atacağı adımın etkili olmasını sağlamak amacıyla doğru zamanı beklediğini ortaya koyuyor.

İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, İran'ın İsrail'e karşı bir misilleme yapması beklentisi güçlenmiş durumda. Nakti'nin açıklamaları, bu misillemenin kesin olarak gerçekleşeceği ve İran'ın bu saldırıyı unutturmayacağı yönünde güçlü bir mesaj içeriyor. İran'ın İsrail'e vereceği yanıtın ne zaman ve nasıl olacağı ise merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.