İran'dan İsrail açıklaması: "İsrail'in kendi güçsüzlüğü ve çaresizliği"

İsrail'in bugün Suriye'nin başkenti Şam'ın batısındaki El Mazze Mahallesi'nde düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na mensup 5 askeri yetkili yaşamını yitirdi. İran'dan gelen sert açıklamalarda, İsrail'in bu saldırısı kınadı, güçsüzlük ve çaresizlikle ilişkilendirdi.

İsrail'in bugün Suriye'nin başkenti Şam'ın batısındaki El Mazze Mahallesi'nde düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na mensup 5 askeri yetkili yaşamını yitirdi. İran'dan gelen sert açıklamalarda, İsrail'in bu saldırısı kınandı, güçsüzlük ve çaresizlikle ilişkilendirildi.

"İSRAİL, GÜÇSÜZLÜK VE ÇARESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR"

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'in Suriye'nin egemenlik ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini ve çeşitli hedeflere yönelik saldırılarını artırmasının kendi güçsüzlük ve çaresizliğini gösterdiğini ifade etti. Kenani, İran'ın bu saldırının siyasi, hukuki ve uluslararası takibini yapacağını vurgulayarak, "Uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tuttuğumuzu" belirtti.

"İRAN ASKERLERİ SURİYE'DE BARIŞ İÇİN ÖNEMLİ ROL OYNADI"

Sözcü Kenani, İran askerlerinin Suriye'de barış, istikrar ve güvenliğin tesis edilmesinde önemli bir rol oynadığını savundu. Kenani, İsrail'in İran askerlerini öldürmesinin, Tel Aviv'in bölgedeki bazı terör örgütleri ve IŞİD terör örgütü ile derin ilişkisini açıkça gösterdiğini ifade etti. İran, saldırının ardından "uygun yer ve zamanda karşılık vereceğini" vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'deki Operasyonlar Ciddi Güvenlik Riski Taşıyor
Kiev'de Terör Saldırıları Önlendi: SBU, Rus Ajanların Planlarını Bozdu
Kilise Saldırısı Görüntülerine Sansür Tartışması
Ukrayna Danışmanı: Rusya'nın Yeni Atamaları Savaşı Büyütebilir
Eurovision'da AB Bayrağı Yasaklarına Tepki