İran'dan İsrail'in Beyrut Saldırısına Sert Yanıt: 'Katliam Oyunun Kurallarını Değiştirdi!'

İran, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıyı şiddetle kınayarak, "katliam oyunun kurallarını değiştirdi" ifadesiyle tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin de bu saldırılara ortak olduğunu vurguladı.

İsrail’in Beyrut’a düzenlediği son saldırının ardından İran, sert bir yanıt vererek durumu kınadı. İran’ın Beyrut Büyükelçiliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail'in katliamı oyunun kurallarını değiştirdi" ifadelerine yer verdi. Saldırının Hizbullah’ın komuta merkezine yönelik olduğu belirtilirken, İran, İsrail’in gerçek dışı iddialar üzerine sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını vurguladı.

Açıklamada, gerilimin tehlikeli bir şekilde tırmandığına dikkat çekilirken, "İsrail’in uygun bir şekilde cezalandırılması gerektiği" ifade edildi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise yaptığı yazılı açıklamada, saldırının ABD bombaları ile gerçekleştirildiğini ve bu nedenle Washington yönetiminin de bu suçta ortak olduğunu belirtti. Kenani, "İsrail, Gazze'de işlediği katliamlarına Lübnan’da da devam ediyor ve savaş suçu işlemekte," dedi.

Kenani ayrıca, ABD ve bazı Batılı ülkelerin ateşkes görüşmelerine dair önerilerini zaman kazanma çabası olarak değerlendirdi. İran’ın Lübnan halkı, devleti ve direnişinin yanında olduğunu yineledi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Hizbullah’a yönelik yapılan saldırılara ilişkin, "Hizbullah savaş meydanında son ana kadar yanlarında olacağımızı bilmeli" diyerek destek mesajı verdi. İran, bu açıklamaları ile bölgedeki gerilimi artıran bir duruş sergilemiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.