İran'dan mesaj: İsrail saldırırsa devamı daha sert gelir, ABD uzak durmalı!

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, İsrail'e gerçekleştirdiği saldırının BM'nin belirlediği misilleme çerçevesine uygun olduğunu vurguladı; ancak İsrail'in yeniden saldırmaması halinde bu saldırının tek seferlik olduğunu belirtti.

İran'ın BM Daimi Temsilciliği'nin resmi platformundaki açıklamada, mevcut çatışmanın İran ve İsrail arasında olduğu ve ABD'nin uzak durması gerektiği ifade edildi.

''ABD UZAK DURMALI''

Açıklamada, "BM'nin meşru savunmaya ilişkin 51. Maddesi uyarınca gerçekleşen İran'ın askeri harekâtı, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarına yapılan saldırıya bir yanıt niteliğindedir" denildi.

Tahran'ın Daimi Temsilciliği, "Bu mesele artık sona ermiş olabilir. Ancak İsrail rejiminin yeniden hata yapması durumunda İran'ın tepkisi daha da sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasında, ABD'nin uzak durması gereken bir çatışmadır!" ifadelerini kullandı.

İran, İsrail'in 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu vurarak aralarında üst düzey bir İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de olduğu 11 kişiyi öldürmesinin ardından intikam sözü vermişti. Tahran, cumartesi gecesi, bu açıklamadan yaklaşık iki hafta sonra İsrail'e karşı bir hava saldırısı başlattı. Saldırıda yüzlerce drone ve füze kullanıldığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çinli Sosyal Medya Devleri, Kişisel Zenginlik ve Finansal Gösterişe Savaş Açıyor
Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
İsrail'den Türkiye'ye Ticarette Geri Adım