İran'dan Taliban'a ulusal marş tepkisi!

Tahran'daki Uluslararası İslam Birliği Konferansı'nda Taliban temsilcisi, ulusal marş sırasında ayağa kalkmayarak tepki topladı. İran Özel Temsilcisi Kazımi, "Müzik yasağı bahanesiyle diplomatik saygısızlık kabul edilemez" dedi.

Başkent Tahran'da gerçekleştirilen Uluslararası İslam Birliği Konferansı'nın açılışında, diğer katılımcıların aksine Taliban temsilcisi, ulusal marş çalındığı sırada ayağa kalkmadı. Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın da salonda bulunduğu bu olay, İran medyasında ve sosyal medya platformlarında büyük tepki toplarken, bazı kişiler Taliban temsilcisinin konferansa davet edilmesini eleştirdi.

Tepkiler üzerine, İran'ın Afganistan Özel Temsilcisi Hasan Kazımi, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Müzik yasağı bahanesiyle diplomatik teamüllere saygısızlık etmek kabul edilemez ve örneği yoktur." ifadelerini kullandı.

Benzer bir olay, 18 Eylül'de Pakistan'ın Peşaver kentinde de yaşanmıştı. Taliban yetkilileri, bir tören sırasında Pakistan ulusal marşı çalınırken ayağa kalkmamış ve bu durum Pakistan tarafından "diplomatik protokol ihlali" olarak protesto edilmişti. Afganistan'ın Peşaver Konsolosluğu, Taliban'ın müziğe karşı olması nedeniyle Afganistan ulusal marşını da yasakladığını duyurarak bu tepkilere yanıt vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.