İran’dan Türkiye-Rusya anlaşması hakkında ilk yorum geldi: 'Olumlu bir adım'

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi, Türkiye ile Rusya’nın Soçi zirvesinde Suriye’nin kuzeydoğusu hakkında yaptıkları anlaşma hakkında açıklama yaptı

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi, Türkiye ile Rusya’nın Soçi zirvesinde Suriye’nin kuzeydoğusu hakkında yaptıkları anlaşma hakkında açıklama yaptı. Musavi, anlaşmayı ‘olumlu bir adım’ olarak nitelendirilirken, "Suriye’ye barış ile güvenlik getirmesini umuyoruz" denildi.

İran, Türkiye ile Rusya’nın dün Suriye’nin kuzeydoğusu hakkında yaptığı anlaşmayı ‘olumlu bir adım’ olarak niteledi. İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi, “İran, Suriye’ye güvenlik ve istikrar getiren, ülkenin bütünlüğünü güvence altına alan her adımı memnuniyetle karşılıyor” dedi.

Musavi, “Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma olumlu bir adım. Bu anlaşmanın Türkiye’nin endişelerini ortadan kaldırmasını ve Suriye’ye barış ile güvenlik getirmesini umuyoruz” diye konuştu.

İran Dışişleri Sözcüsü önceki gün Türkiye’nin ABD’yle yaptığı anlaşma çerçevesinde Rasulayn ve Tel Abyad’da gözlem noktaları kuracağı yönündeki açıklamasına karşı çıkmış, bu sözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan tepki çekmişti. “İran’dan gelen bazı açıklamalar bende ciddi manada üzüntüye sebep olmuştur” diyen Erdoğan, “İran’dan maalesef bazı çatlak sesler çıkıyor. Sayın Ruhani’den değil. Bunları başta Sayın Ruhani olmak üzere susturmaları gerekirdi” demişti.

İran’la gerilime yol açan gözlem noktalarına dün Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşmada değinilmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var