İranlı yönetmen Asgar Ferhadi: Ülkemin cesur kadınlarıyla gurur duyuyorum, umarım amaçlarına ulaşacaklar

Ferhadi, sinema dünyasını içerik üreterek protestolara destek vermeye çağırdı

İranlı yönetmen Asgar Ferhadi, hayatını kaybeden Mahsa Emini'yle ilgili paylaşımında "ülkemin cesur kadınlarıyla gurur duyuyorum" dedi ve sinema dünyasını İran'daki protestolara destek vermeye çağırdı.

İranlı yönetmen Asgar Ferhadi, "örtünme kurallarına uymadığı" gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'yle ilgili açıklama yaptı. İki Oscar sahibi yönetmen, sinema dünyasını desteğe çağırarak "insanlık onuru" ve "özgürlüğe" saygı duyan herkesin, İran'ın "cesur" kadın ve erkekleriyle ilgili içerikler üretmesi gerektiğini belirtti.

Mevut olarak Zurich Film Festivali'nde jüri başkanlığı yapan Ferhadi, "Onları yakından gördüm. Çoğu çok genç. 17 yaşında, 20 yaşında... Yürüyüş yaparken yüzlerinde öfkeyi ve umudu gördüm" dedi.

"Umarım amaçlarına ulaşacaklar"

Ferhadi, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yaşadıkları tüm vahşete rağmen özgürlük mücadelelerine ve kendi kaderlerini seçme haklarına derinden saygı duyuyorum. Kendi ülkemin cesur kadınlarıyla gurur duyuyorum. Samimi olarak, umarım çabalarıyla amaçlarına ulaşacaklar."

Mahsa Emini, 13 Eylül'de İran 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alınmış ve üç gün sonra hayatını kaybetmişti. Tahran Emniyet Müdürlüğü Mahsa Emini’nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Emini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini belirtmişti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri
Chris Hemsworth'un Oğlu İçin Brad Pitt İlhamı