İranlı Zeynep yarın infaz edilecek

Uluslararası Af Örgütü, İran adaletinden 22 yaşındaki kadına verilen idam cezasının iptal edilmesini istedi. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Zeynep Sekaanvand, 2012 yılının Şubat ayında tutuklanmış ve sürekli...

Uluslararası Af Örgütü, İran adaletinden 22 yaşındaki kadına verilen idam cezasının iptal edilmesini istedi. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Zeynep Sekaanvand, 2012 yılının Şubat ayında tutuklanmış ve sürekli şiddet gördüğü kocasını öldürdüğü gerekçesiyle idama mahkûm edilmişti. Kadının 13 Ekim'de idam edilmesi bekleniyor.

17 YAŞINDAYDI

Sekaanvand, cinayetle suçlandığında 17 yaşındaydı ve dolayısıyla uluslararası hukuk standartlarına göre reşit sayılmıyor. Genç kadın mahkemede, kocasının kendisine sürekli şiddet uyguladığını söylemiş; ancak bu savunması mahkemece göz ardı edilmişti. Şuan 22 yaşında olan Sekaanvand, öldürdüğü kocasıyla evlendiğinde henüz 15 yaşındaydı.

POLİSLER İŞKENCE ETTİ

Uluslararası Af Örgütü''nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika araştırma ve hukuk direktörü Philip Luther, bunun çok rahatsız edici bir dava olduğunu bildirdi. Luther, "Zeynep Sekaanvand, suç zamanında sadece 18 yaşında değildi ayrıca avukatıyla görüşmesi de engellendi. Tutuklandıktan sonra da erkek polis memurlarının işkencesine maruz kaldı, vücudunun her yanına vurdular'' dedi.

İranlı yoksul bir Kürt aileden gelen Sekaanvand, hapishanede yeniden evlenip hamile kalınca infazı ertelenmişti. Ancak kadın doğuma iki gün kala bebeğini kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri