Irkçılardan akademisyenlere ve öğrencilere idam gözdağı

Eskişehir'de kimliği belirsiz kişiler boynuna ip geçirilmiş ve etek giydirilmiş insan maketini çevre yolundaki trafik işaret levhalarının bulunduğu yere astı.Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu karşısındaki, Havacılık Müzesi...

Eskişehir'de kimliği belirsiz kişiler boynuna ip geçirilmiş ve etek giydirilmiş insan maketini çevre yolundaki trafik işaret levhalarının bulunduğu yere astı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu karşısındaki, Havacılık Müzesi önündeki çevre yolunda saat 01.00 sıralarında trafik levhalarına asılı bir insan maketi ile yanında da 'PKK'lı akademisyene, çalışana, öğrenciye idam. Genç Atsızlar ESOGÜ' yazılı pankartı gören araç sürücüleri '155 Polis İmdat' hattını arayarak ihbarda bulundu.

Sevk edilen bomba uzmanı yaptığı incelemenin ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye aracının merdivenli bölümüne binerek pankartı, ardından da etek giydirilmiş insan maketini indirdi.

Maket ve pankart Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Polisler maket ve pankartı asan kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

Tutuklu akademisyenlerin tahliyesinden 1 gün sonra asılan maketin yanında yer alan pankarttaki nefret söylemi içeren ifadelerin akademisyenleri hedef aldığı tahmin ediliyor.

''Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle cezaevinde tutuklu bulunan akademisyenler dün tahliye edilmişti. Barış talep eden bildiriye imza atan binlerce akademisyen arasında yer alan Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adına bir basın toplantısında konuşmuş ve bildirinin arkasında olduklarını ifade etmişler; daha sonra 4 akademisyen de tutuklanmıştı. Terör örgütü propangandası yapmakla suçlanan 4 akademisyen Cuma günü ilk kez hakim karşısına çıkmış, haklarında tahliye kararı çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tayyargiller Hakkında Skandal Haber! 'Sahte Doğum ve Taşıyıcı Anne' İddiası!
Mevduat Faizleri Düşüşte! 1 Milyon TL'nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar Oldu?
Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 Yeni İlacı Geri Ödeme Listesine Ekledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Öncesi Görüşmeler Yaptı
Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!