Irkçıların son hedefi Kinder sürpriz paketleri

BBC Türkçe’nin haberine göre hareketin Facebook sayfasında iki Kinder paketinin görseline yer verildi ve altında “Bunları kim durduracak? Siz bunları gerçekten alır mısınız? Yoksa bu bir şaka mı?'' dendi. Ancak fotoğrafların...

BBC Türkçe’nin haberine göre hareketin Facebook sayfasında iki Kinder paketinin görseline yer verildi ve altında “Bunları kim durduracak? Siz bunları gerçekten alır mısınız? Yoksa bu bir şaka mı?'' dendi. Ancak fotoğrafların EURO 2016 öncesi hazırlanan bir kampanyaya ait olduğu ortaya çıktı.

Fotoğrafları kullanılan futbolcular arasında Borussia Dortmund’un Türkiye kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan ile Bayern Münih’ten Jerome Boateng ile milli takımının eski yıldızlarından Mehmet Scholl da var. Kampanyaya katılan diğer futbolculardan bazıları ise Mario Götze, Andre Schürrle, Mats Hummels ve Shkodran Mustafi.

Kinder paketlerinde geleneksel olarak sarı saçlı, mavi gözlü bir çocuk fotoğrafı kullanılıyor.

Sayfanın takipçilerinden gelen bir yorumda “Türkler çikolatalarında Alman çocuklarının fotoğrafını kullanıyorlar mı? Tabii ki hayır'' dendi. Kinder ise şirketin ''yabancı düşmanlığı ya da ayrımcılığa’ müsamaha göstermeyeceğini açıkladı.

2014’te kurulan Pegida hareketi, ana akım muhafazakarlar ve sağcıların yanı sıra, neo-Nazi’ler ve futbol holiganları tarafından da destekleniyor. Hareketin manifestosu radikal İslama karşı çıkıyor ve Almanya’nın Yahudi-Hristiyan kültürünün korunması çağrısı yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek