İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins, şubat ayında hafif bir felç geçirdiğini açıkladı. Ancak, sağlık durumu hızla iyileşiyor ve görevine geri döndü.

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins, şubat ayında geçirdiği hafif felci açıkladı. Sol elinde bazı motor yeteneklerini etkileyen bu durum, bilişsel fonksiyonlarını ise etkilememiş. Higgins'in sağlık durumu hızla iyileşirken, 83 yaşına girdiği geçen hafta hastaneden taburcu edilerek görevine döndü.

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins, bugün yerel bir gazeteye verdiği röportajda, şubat ayında hafif bir felç geçirdiğini ve bu nedenle bir hafta hastanede tedavi gördüğünü açıkladı. Higgins, "Şu anda daha iyiyim. Geçirdiğim hafif felç bilişsel yeteneklerimi etkilemedi, ancak bazı basit motor yeteneklerimi etkiledi. Sol elimi artık tamamen kullanabiliyorum. Ancak, felç nedeniyle belimdeki rahatsızlıklar kötüleşti" dedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise, Higgins'in hafif bir halsizlik yaşadığı ve tamamen iyileşmesinin beklendiği belirtildi. Geçtiğimiz hafta 83 yaşına giren Cumhurbaşkanı Higgins, hastaneden taburcu edilmesinin ardından görevlerine geri döndü.

Higgins'in ikinci dönemi gelecek yıl sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun’dan gelir!"
19 Mayıs'ta çalışan asgari ücretliler için 850 TL ek ödeme!
İzmir' in 6 ilçesine uyarı geldi: 19 Mayıs 2024 İzmir hava tahmini
19 Mayıs 2024 Ankara hava tahmini: Yarın Ankara'da hava nasıl?
Esnafın 'Kurnazlık' oyunu Bakanlık tarafından bozuldu! Cezalar ardı ardına geliyor!