İş dünyasını sarsan olay: Ülkenin en zengin kadınının boşanma davası kanlı bir hale dönüştü

Rusya'nın en zengin kadını Tatyana Bakalçuk ve eşinin boşanma davası, ülkeyi sarsan büyük bir krize dönüştü. Vladislav Bakalçuk'un aile şirketine yaptığı baskın sırasında iki çalışanı öldürmesi sonucu gözaltına alındı.

Rusya'nın en zengin kadını olan Tatyana Bakalçuk'un boşanma aşamasında olduğu eşi Vladislav Bakalçuk, aile şirketinin mağazasında iki çalışanı öldürmekten gözaltına alındı.

Dün Moskova'daki Wildberries ofisinin yakınında yaşanan silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti ve polisler dahil olmak üzere yedi kişi yaralandı. Olayın ardından yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Rus iş dünyasında büyük yankı uyandıran çatışmanın, Wildberries’in kurucusu Tatyana Bakalçuk ile eşi arasındaki ticari ve kişisel anlaşmazlıklardan kaynaklandığı belirtiliyor. Vladislav Bakalçuk, boşanmak üzere olduğu eşini Wildberries’i zorla ele geçirmeye çalışmakla suçladı ve dün şirkete giderek silahlı çatışmaya yol açtı. Tatyana Bakalçuk, bu olayın şirkete zorla el koyma girişimi olduğunu ifade etti.

Vladislav Bakalçuk, bugün cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı.

Kavga, Rusya'nın önde gelen isimlerini de etkiledi. Tatyana Bakalçuk, Wildberries’i 2004 yılında küçük bir girişim olarak kurdu ve Rusya'nın en büyük e-ticaret platformuna dönüştürdü. Serveti 7,4 milyar doları bulan Bakalçuk'un eşiyle yaşadığı tartışma Rus iş dünyasını sarstı. Wildberries'in reklam şirketi Russ Group ile birleşme kararı Vladislav Bakalçuk'un tepkisini çekmiş ve Çeçen lider Ramazan Kadirov'dan destek almıştı. Kadirov, birleşmeyi "hisse gaspı" olarak nitelendirmişti. Tatyana Bakalçuk ise birleşme kararının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından desteklendiğini açıklamıştı.

Tatyana Bakalçuk, bugün Telegram'da paylaştığı videoda eşine hitaben "Vladislav, ne yapıyorsun? Ailenin ve çocuklarının yüzüne nasıl bakacaksın? Olayları bu kadar saçma bir noktaya nasıl getirebildin?" diyerek gözyaşı döktü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.