İşçiler, başkanlığın istikrar getireceğini düşünmüyor

Soner Bahadır – ABC GazetesiDİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’nın, kendi üye profilini tanımak amacıyla yaptığı araştırmada işçilerin ağırlıklı olarak AKP ve MHP’ye oy verdiği fakat bu işçilerin başkanlık...

Soner Bahadır – ABC Gazetesi

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’nın, kendi üye profilini tanımak amacıyla yaptığı araştırmada işçilerin ağırlıklı olarak AKP ve MHP’ye oy verdiği fakat bu işçilerin başkanlık sistemine karşı çıktığı sonucu ortaya çıkmıştı. Araştırmayı hazırlayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Öngel, araştırma sonuçlarını ABC Gazetesi’ne değerlendirdi.

BORÇLU İŞÇİLER ''HAYIR’A DAHA MEYİLLİ

Serkan Öngel, “Evet'' cephesi tarafından başkanlık sisteminin gelmesi durumunda Türkiye’de istikrar sağlanacağı iddiasının işçiler tarafından kabul edilmediğini söyledi. Öngel’e göre işçilerin bu görüşte olmasının arkasında yatan en önemli etkenlerin başında borçlanma geliyor. Öngel, yaptıkları araştırmaya göre metal işçilerinin ortalama 30 bin TL borcu olduğunu, bu sebeple de başkanlığın istikrar getireceği iddiasının işçiler tarafından kabul edilmediğini belirtti. Birleşik Metal İş’in araştırmasında borcu olan işçilerin “Hayır'' oyu vermeye daha fazla meyilli olduğu, borcu olmayan işçilerin ise istikrar görüşüne daha yakın olarak “Evet'' demeyi düşündüğü ortaya çıktı.

GREV YASAĞINA TEPKİ

Serkan Öngel, araştırmadan çıkan sonucun arkasında sendikanın gittiği grevin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesi gibi konulara yönelik birikmiş tepkilerin de yatabileceğini ifade etti.

Öngel, AKP’li işçilerin partilerine oy vermeye devam edeceklerini belirttiğini, fakat başkanlığı bir parti meselesi olarak görmedikleri için karşı çıktıklarını ifade etti. Öngel son olarak MHP’li işçilerin partilerine yönelik tepkilerinin ise yüksek olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!
Dikkatli Alışveriş! Etiketlere Dikkat Etmezseniz Sağlığınız Tehlikede Olabilir!
Adalet Olmadan Ekonomi Olmaz: Demirtaş'tan Ekonomik Kurtuluş Çağrısı
SGK'nın 2023 Raporu: Boşananların Maaşları Kesildi!
İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!