İşçiler siyanürlü toprak altında kaldıkları sırada iş ilanı yayınlandı!

Anagold, İliç’teki felaketin ardından 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken bugün iş ilanı açtı. Faaliyetlerini durdurduğunu açıklayan şirket, ilanda "İnsan önemseyen şirket kültürü" ifadesini kullandı.

Erzincan İliç'te meydana gelen maden faciasının ardından, siyanürlü toprak yığını altında kalan resmi verilere göre 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Milyonlarca metreküplük liç yığınında çalışmalar sürerken Anagold şirketi, kalite kontrolcü ve örnekleme gibi alanlarda çalışacak toplam 8 birim için iş başvurularını almaya başladı. Şu ana kadar 12 kişi başvuruda bulundu.

'İNSANLARI ÖNEMSEYEN ŞİRKET KÜLTÜRÜ'

 

Anagold Madencilik A.Ş., bugün LinkedIn hesabından bir iş ilanı yayınladıktan sonra, liç alanındaki çökme sonrasında tüm faaliyetlerin durdurulduğunu duyurmuştu.

"İnsanları önemseyen şirket kültürü" vurgusu yapılan ilanda şu ifadeler kullanıldı: "Dünya çapında hızla büyüyen altın madenciliği ve malzeme şirketimiz Anagold Madencilik için Maden Jeologu arıyoruz. Size şunları sağlayacağız:

- İnsanları önemseyen bir şirket kültürü
- Altın madeni sektöründe dünyanın en ayrıcalıklı tesislerinden birinde kariyer yapmak
- Hem kişisel hem de mesleki gelişim için mükemmel öğrenme deneyimi ve fırsatlar
- Şirket desteği konaklama ve diğer avantajlar/ayrıcalıklar

UYARILARA RAĞMEN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE DEVAM EDİLDİ

2010 yılından beri, Çöpler Altın Madeni'ne karşı hukuk mücadelesi veren köylüler, çevreciler ve meslek örgütleri Anagold'un faaliyetlerinin bölgede durdurulmasını istiyor. TMMOB, madenin sınırlarını genişletmek için yapılan başvuruları reddederken, açılan davalarda madenin liç alanında çökme riski olduğunu ve çevresel felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Çöpler Altın Madeni için yapılan 3 kat kapasite artışının, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum döneminde onaylandığına dair itirazlara rağmen ortaya çıkmıştı. Ayrıca Kurum'un madenle ilgili bir önergeye, "Gerekli değerlendirmeler sonucu ÇED kararı verilmiştir" yanıtını verdiği belirlenmişti. Madene ÇED raporunu veren SRK Danışmanlık'ın yönetim kurulu üyesi Ahmet Oğuz Öztürk'ün daha sonra Anagold şirketi yöneticisi olarak atandığı ortaya çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.