İşçilerin Grevi, ABD’de Tuvalet Kağıdı Talebini Patlattı!

ABD'nin doğu ve güney limanlarında işçilerin grev başlatmasıyla tuvalet kağıdı tedarikinde panik satın alma dalgası yaşanıyor. Yetkililer, bu durumun büyük bir soruna yol açmayacağına dair güvence verse de, tüketiciler marketlerdeki rafları boşaltıyor.

ABD'nin doğusunda ve güneyinde liman işçilerinin greve gitmesiyle birlikte tüketicilerde panik satın alım dalgası başladı. Tuvalet kağıdı tedarikinde yaşanacak olası sorunlar, rafların boşalmasına neden oldu.

TUVALET KAĞIDI RAFLARI BOŞALDI

Liman işçilerinin greve gitmesi, tuvalet kağıdı ve şişe su gibi ürünlerde ciddi tedarik sıkıntısı yaratacağı endişesiyle Amerikan halkı, marketlerde tuvalet kağıdı almak için sıraya girdi. Ancak yetkililer, grevin tedarik zincirinde büyük bir aksama yaratmayacağına dair güvence verdi.

GREVİN ETKİLERİ

Amerikan Orman ve Kağıt Derneği (AF&PA) Başkanı Heidi Brock, mevcut liman grevine bağlı olarak yayılan "tuvalet kağıdı kıtlığı" haberlerinin kaygı verici olduğunu belirtti. Ancak, ABD’de üretilen kağıt ürünlerinin büyük bir kısmının yerli üretimden karşılandığını vurguladı.

ABD'DE TUVALET KAĞIDI TALEBİ

Brock, ABD'deki tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve peçete talebinin ortalama yüzde 85'inin yerli üreticiler tarafından karşılandığını ifade etti. Ayrıca, bu tür ürünlerin yıl boyunca üretildiği ve sevk edildiği bilgisini verdi.

GREV NEDENLERİ

ABD’nin doğusu ve güneyindeki limanlarda yaklaşık 45 bin işçiyi temsil eden Uluslararası Liman İşçileri Sendikası (ILA), işverenlerle yeni sözleşme müzakerelerinde anlaşmazlık yaşamıştı. İşçiler, 6 yıllık dönemde yüzde 77 oranında maaş artışı talep ederken, işverenler bu oranı yüzde 50 ile sınırlamayı önerdi. Grev, Maine'den Texas'a kadar uzanan 36 limanda gerçekleşiyor ve sevkiyatları olumsuz etkiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.