İşe Giden İşçiler Şokta: 10 Yıllık Firma İflas mı Etti?

Yozgat’ta bir tekstil firmasında çalışan 250 işçi, mesai için gittiklerinde fabrikanın kapalı olduğunu ve işsiz kaldıklarını fark etti. Firmanın insan kaynakları, fabrikanın faaliyetlerinin durdurulduğunu ve patronlara ulaşılamadığını bildirdi.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde 2014 yılından beri faaliyet gösteren İstanbul İkitelli merkezli Ritimteks firması, bilinmeyen bir sebeple aniden faaliyetlerini durdurdu. Sabah iş başı yapmak için fabrikaya gelen 250 işçi, fabrikanın kapalı olduğunu fark etti. İçeriye giremeyen işçiler, yetkililerle iletişim kurmaya çalıştı, ancak fabrika yetkililerine ulaşmayı başaramadılar. İstanbul’daki genel merkezi arayan işçiler, oradan da herhangi bir sorumluya ulaşamadı.

İşçilerin iddialarına göre, firmanın insan kaynakları departmanından bir kişinin kendilerine firmanın faaliyetlerini durdurduğunu ve patronların ortadan kaybolduğunu ilettiği belirtildi. İş başı yapmak için geldikleri fabrikada işsiz kaldıklarını öğrenen işçiler, kısa sürede yaşadıkları şoku atlatarak fabrika önünde toplandı ve bir yetkilinin açıklama yapmasını talep etti. Ancak, bekleyişlerine rağmen gelen bir yetkili olmadı, yalnızca jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Fabrika çalışanları, mağduriyetlerini dile getirerek, "Bu Yozgat'ın kaderi mi? Sürekli aynı şekilde firmalar bir gecede kaybolup gidiyor. Biz işçiler hep mağdur oluyoruz. Kim bize sahip çıkacak? Haklarımızı nasıl alacağız? Çoluk çocuğu olan, borcu olan, hastası olan insanlar mağdur durumda. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.