İşgal ordusunda çatlak! İsrail birçok askeri görevden aldı

İsrail ordusu, Gazze'de esir takası olmadan askerlik yapmayı reddeden bazı askerleri görevden aldı. 130 askerin Netanyahu hükümetine esir değişimi için çağrı yaptığı mektup, hükümet ve ordu yetkililerine iletildi. Hamas'ın ise 101 İsrailliyi esir tuttuğu iddia ediliyor.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde esir değişimi konusunda bir anlaşma sağlanmadıkça askerlik yapmayı reddeden bazı askerlerin görevlerine son verdi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, ordudan yapılan bildirimler, esir değişimi talep eden ve aksi halde hizmete devam etmeyeceğini belirten bir mektubu imzalayan askerlere telefonla iletildi. Görüşme sırasında bazı askerler, bu durumun "tehdit" unsuru taşıdığını ifade ederken, bir asker tabur komutanının kendisini uzun bir süre telefonda "azarladığını" ve ardından görevden alındığını söyledi.

Geçen hafta yayınlanan bir başka Haaretz haberine göre, 130 asker, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze'de esir değişimi için adım atmaması durumunda askerlik görevlerini yerine getirmeyeceklerini belirten bir mektuba imza atmıştı. Bu mektubun, Netanyahu, hükümet yetkilileri ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye iletildiği bildirildi.

İsrail'in değerlendirmelerine göre, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde 101 İsrailliyi esir tuttuğu düşünülüyor. Hamas ise daha önce yaptığı açıklamalarda, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında bazı esirlerin hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.