IŞİD artık hapishanelerde örgütleniyor

Irak ve Kuzey Irak bölgesindeki hapishanelerde tutulan IŞİD’lilerin sayısının artması, diğer tutukluları etkilemeleri tehlikesini ortaya çıkardı.Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'nin yarı resmi yayın organı...

Irak ve Kuzey Irak bölgesindeki hapishanelerde tutulan IŞİD’lilerin sayısının artması, diğer tutukluları etkilemeleri tehlikesini ortaya çıkardı.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'nin yarı resmi yayın organı Rudaw'ın haberine göre IŞİD’lilerin Irak'taki hapishanelerde sayılarının artması, diğer mahkumlarla iletişim kurmalarının önünü açtı. Örgütün cezaevlerinde etkin olmasının, başka sıkıntılara kapı aralamasından endişe ediliyor.

İddiaya göre Selama Cezaevi’nde 6 ay tutuklu kalan bir kişi, verdiği demeçte, “IŞİD’lilere hayran kaldım. Dinimi onlardan öğrenmek istedim'' dedi. Irak ve Kuzey Irak bölgesindeki yetkililer, tam da IŞİD’linin dile getirdiği bu durumdan endişe duyuyor. Hapishanelerin IŞİD’lilerin eğitim merkezine dönüşebileceği tehlikesi dile getiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!