IŞİD imamı: İbret içi insan yakılabilir!

IŞİD'in Suriye'de Türk askeri olduğunu iddia ettiği 2 kşiyi yakarak infaz ettiği görüntüleri paylaşması ülkede infial yarattı. Ancak bazı çevreler "o görüntüler gerçek değil aanimasyon" diyerek barbar örgüt adına savunmaya...

IŞİD'in Suriye'de Türk askeri olduğunu iddia ettiği 2 kşiyi yakarak infaz ettiği görüntüleri paylaşması ülkede infial yarattı. Ancak bazı çevreler "o görüntüler gerçek değil aanimasyon" diyerek barbar örgüt adına savunmaya geçmekte gecikmedi.

ÜRDÜNLÜ PİLOTU YAKMIŞTI

Bir birindne vahşi infaz yöntemleri geliştirne IŞİD, 2015'in Şubat ayında Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh'i demir bir kafesin içinde diri diri yakarak öldürdüğünü gösteren bir video yayınlamıştı.

IŞİD İMAMINDAN 'YAKMAK CAİZDİR' FETVASI

IŞİD'in Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesi islami çevrelerde "İslamda yakarak öldürme yok" tartılmasına neden olmuştu. Bu tartışma üzerine o dönem Youtube'dan yayın yapan "Tevhid Gündemi" adlı kanala konuk olan IŞİD'in Türkiye imamı olduğu gerekçesi ile tutuklanan ve daha sonra seerbest bırakılan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk'a "İslamda yakarak öldürme cezası var mı?" diye sorulmuştu. Bayuncuk ise bunun üzerine "Bir insann başlangıç olarak yakılması caiz değildir. Fakat kısas durumu veya tenkil durumu (geriden gelenlere ibret olması) varsa bu durum caizdir" yanıtını vererek IŞİD'in yakarak insan öldürmesinin islami usullere göre sakıncası olmadığını söylemişti.

IŞİD imamının bu fetvası, kanlı örgütün yakarak infaz konusunda dini gerekçesini de açıkça ortaya koyuyor.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!