IŞİD kurbanlarının ailelerinden sosyal medya devlerine dava

Saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin aileleri, Twitter, Google'ın sahibi olduğu YouTube ve Facebook şirketlerini IŞİD propagandası yapan, örgüte kaynak ve destekçi sağlayan paylaşımlara engel olmadıkları gerekçesiyle...

Saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin aileleri, Twitter, Google'ın sahibi olduğu YouTube ve Facebook şirketlerini IŞİD propagandası yapan, örgüte kaynak ve destekçi sağlayan paylaşımlara engel olmadıkları gerekçesiyle suçluyor.

Omar Mateen isimli 29 yaşındaki saldırgan, Orlando’da bulunan bir gay klübe saldırıda bulunarak 49 kişiyi öldürmüş ve 53 kişiyi yaralamıştı.

Federal mahkemeye sunulan dava dosyasında teknoloji şirketleri tarafından sağlanan kullanım alanlarının IŞİD’in yükselişine önemli yer tuttuğu ve birçok saldırının gerçekleşmesine sebep olduğu gerekçelendirildi.

Facebook yaptığı açıklamada teröre destek veren herhangi bir paylaşımın servislerinde yer bulmayacağını ve hızla engelleneceğini belirtti. Twitter ve Google ise açıklamada bulunmadı. Twitter’ın 2015 yılı içerisinde terörizm bağlantısı olabilecek 360 bin şüpheli hesabı kapattığı biliniyor.

3 teknoloji devi ve Microsoft’un da dahil olduğu şirketler bu ay içerisinde aşırı içeriklerin kullanıcıların dijiital “parmak izleri''nin paylaşılması yoluyla koordinasyon sağlanarak engelleneceğini açıklamıştı. 

Açılan davada ise IŞİD içeriklerinin servislerde paylaşım üzerinden kullanıcıları hedeflediği ve reklam gelirlerinin şirketler ile IŞİD arasında paylaşıldığı iddia edildi.

Teknoloji şirketleri, web sitesi operatörlerinin başkaları tarafından yazılan içerikten sorumlu olmadığını bildiren Federal İletişim Yasası'nın 230. Bölümü uyarınca birçok davadan korunmakta.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu