IŞİD lideri El-Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen yeni görüntüler ortaya çıktı!

IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi'ye ait olduğu söylenen yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Bağdadi'nin örgüte ait 'raporları' incelediği görülüyor.IŞİD'in medya organı olarak bilinen 'Al Furqan', 5 yıl aradan...

IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi'ye ait olduğu söylenen yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Bağdadi'nin örgüte ait 'raporları' incelediği görülüyor.

IŞİD'in medya organı olarak bilinen 'Al Furqan', 5 yıl aradan sonra örgüt lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin görüntülerini yayınladı. Örgüte ait 'raporları' incelediği de görülen Bağdadi'nin, örgütün 'Kafkas Vilayeti' ilan ettiği bölgeye ait bir dosyayı incelemesi dikkat çekti.

Guardian'ın haberine göre görüntüler, IŞİD'in savaştaki yenilgisini kabul etmek ve Bağdadi'nin halâ hayatta olduğunu göstermek için tasarlandı. Geçen yıl ağustos ayında Bağdadi'ye ait olduğu söylenen birkaç sesli mesaj yayınlamış ancak 5 yıldır hiçbir görüntünün olmaması Bağdadi'nin yaralanmış veya öldürülmüş olabileceği yönündeki iddiaları artırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı