'IŞİD Musul’da asker ve sivillere karşı sıcak katran kullanıyor'

Sputnik'e konuşan Surcı, "Birçok çatıya keskin nişancı konuşlandırdılar. Her birinin yanında, hava saldırılarına karşı canlı kalkan olarak kullanılan esir kadın duruyor. Daha önce böyle bir şey yapmıyorlardı" dedi.Teröristlerin,...

Sputnik'e konuşan Surcı, "Birçok çatıya keskin nişancı konuşlandırdılar. Her birinin yanında, hava saldırılarına karşı canlı kalkan olarak kullanılan esir kadın duruyor. Daha önce böyle bir şey yapmıyorlardı" dedi.

Teröristlerin, bomba yüklü otomobilleri kullanmaya devam ettiğini söyleyen Surcı, "Son zamanlarda mühimmatlarına, petrol ürünü olan ve ''kira' adı verilen katrana benzer madde dolu tankerler eklendi. Bu madde, bombaların öldürme gücünü artırıyor, çünkü uzun mesafeye dağılarak vücuda yapışıyor ve büyük yanıklar oluşturuyor" diye konuştu.

Kira, ham petrolde bulunan asfaltenden elde edildiğini beliren Muvaffak adlı Musullu petrol mühendisi şunu anlattı: "Kerkük petrolündeki asfalten oranı yüzde 1.38, Musul yakınlarından el-Kayara'da çıkarılan petrolde ise bu oran yüzde 54'ü buluyor. Asfalten, patlayıcı üretiminde kullanılmıyor ama uzun süre yüksek sıcaklık koruma yeteneğine sahip. Bu yapışkan madde güçlü biçimde vücuda yapışıyor ve temizlenmesi çok zor bir iş".

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti