IŞİD: Şişşani ölmedi ağır yaralı

Suriye'deki cihatçılara yakın Suriye İnsan Hakları Gözelmevi, 'Çeçen Ömer' lakablı Gürcistan vatandaşı Şişani'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki bir hava operasyonunda hedef alındığını doğruladı.Ancak Fransız haber ajansı...

Suriye'deki cihatçılara yakın Suriye İnsan Hakları Gözelmevi, 'Çeçen Ömer' lakablı Gürcistan vatandaşı Şişani'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki bir hava operasyonunda hedef alındığını doğruladı.

Ancak Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, "Şişani ölmedi. Saldırıda ağır yaralandı ve Haseke'den Rakka'ya getirildi" dedi.

Rakka'da Şişani'yi Batılı bir IŞİD üyesinin tedavi ettiği de ifade edildi.

ABD El-Şişani'yi 'IŞİD'in savaş bakanı' olarak tanımlıyor. Washington yönetimi El-Şişani'nin başına 5 milyon dolar ödül koymuş durumda.

ABD Hazine Bakanlığı, 2014 yılında asıl adının Tarkan Tayumurazoviç Batiraşvili olduğu sanılan ve "Çeçen Ömer" olarak da bilinen El-Şişani’yi "küresel teröristler" listesine almıştı.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, kırmızı sakalıyla bilinen El-Şişani'yi "IŞİD militanlarını hem Irak hem de Suriye'de komuta etmiş, savaş deneyimi olan birisi" olarak tanımlamıştı.

El-Şişani'nin hedef alındığı hava saldırısının 4 Mart'ta, Haseke'nin El-Şeddadi kasabası yakınlarında gerçekleştirldiği ve uçaklar ile insansız hava araçlarının kullanıldığı açıklanmıştı.

El-Şişani'nin IŞİD'in özellikle Çeçenistan ve Kafkasya'dan yabancı savaşçı toplama çabalarında kilit isim olduğu ifade ediliyor. BBC

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü