IŞİD yeniden Tel Abyad'a saldırdı

YPG Tel Abyad komutanlarından Şerwan Zindan, IŞİD’in Tel Abyad’a bağlı bazı köylere saldırdığını belirterek “IŞİD’in saldırılarını geri püskürttük, çatışmalar esnasında birçok IŞİD üyesini öldürdük....

YPG Tel Abyad komutanlarından Şerwan Zindan, IŞİD’in Tel Abyad’a bağlı bazı köylere saldırdığını belirterek “IŞİD’in saldırılarını geri püskürttük, çatışmalar esnasında birçok IŞİD üyesini öldürdük. Çatışmalar devam ediyor'' dedi.

Şerwan Zindan, T24'e yaptığı açıklamada, IŞİD’in dün gece Tel Abyad’a bağlı Hammam, Türkmen, Suluk ve Eynelrus köylerine eş zamanlı bir saldırı gerçekleştirdiğini belirterek “IŞİD dün gece geç saatlerde ağır silahlar ve bomba yüklü araçlarla köylere saldırdı. Yaklaşık 15 kişi Tel Abyad kent merkezine girmeye çalışırken YPG güçlerimiz onları öldürdü. Suluk ve Hammam köylerinde çatışmalar hâlâ devam ediyor. Onları kıstırdık. Sivillerden herhangi bir can kaybı ve yaralı yok ama YPG savaşçısı iki yaralı var. Şiddetli çatışmalarda birçok IŞİD üyesinin cenazesi elimize geçti'' diye konuştu.

Şerwan Zindan, Tel Abyad kent merkezinde herhangi bir çatışmanın yaşanmadığını aktararak olası saldırılara karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Kobanê ile Cezire kantonu arasında bulunması nedeniyle stratejik bir öneme sahip olan Rakka’ya bağlı Tel Abyad kentini geçtiğimiz yıl haziran ayında YPG IŞİD’in elinden almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Kirby: Hamas'ın 6 Haftalık Ateşkes Önerisi Değerlendirildi
Fransa, Refah'a yönelik askeri müdahaleyi "savaş suçu" olarak tanımladı
Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı