IŞİD'e meydan okudular: 'Bu ibneler faşist öldürür!'

Rojava'da IŞİD'de karşı Kürt güçleriyle birlikte savaşan bir grup uluslararası gönüllü ilk LBGT bireyi askeri birliğini kurdu. ''Eşcinsel Diriliş ve Kurtuluş Ordusu’ fikrinin Orlando ve Florida saldırılarının ardından...

Rojava'da IŞİD'de karşı Kürt güçleriyle birlikte savaşan bir grup uluslararası gönüllü ilk LBGT bireyi askeri birliğini kurdu. ''Eşcinsel Diriliş ve Kurtuluş Ordusu’ fikrinin Orlando ve Florida saldırılarının ardından ortaya çıktığı belirtiliyor

Birliğin adı, Quees Insurrection and Liberation Army (Eşcinsel Diriliş ve Kurtuluş Ordusu-TQILA). Yeni birlik oluşumunu, anarşist bir örgüt olan Uluslararası Devrimci Halk Gerilla Güçleri (IRPGF) Pazartesi günü duyurdu.

''BU İBNELER FAŞİST ÖLDÜRÜR’
“Geri çekilin bu ibneler faşist öldürür'' sloganıyla kuruluşunu duyuran örgüt, Rakka’da gökkuşağı bayrağının yanında Uluslararası Devrimci Halk Gerilla Güçleri’nin içerisinde yer alacak.

“Rojava modeli Ortadaoğu’ya demokrasi getirecek'' ifadelerinin kullanıldığı duyuruda, ''Kürtlerin yaratmayı umduğu bir Rojava devrimi var. Ortadoğu’da bu bütün halkları kapsar, teokrasi ve otokrasiye karşıdır. Kürtlerin modeli bölgeye demokrasi getirecek'' denildi.

Grup tarafından tweeter'da yapılan açıklamaya göre, grup üyeleri amacı cinsiyet ikiliğini kırmak ve kadın devrimi yanında daha geniş kapsamlı toplumsal cinsiyet ve cinsel devrimi ileriye taşımak.

TQILA askeri birliğinde kaç kişinin yer aldığı ve kaçının LBGT üyelerinden oluştuğu bilinmiyor. Newsweek'e konuşan TQILA sözcüsü Heval Rojhilat, güvenlik nedeniyle sayılara dair bilgi vermeyeceklerini söyledi. Rojhilat, üyelerinin çoğunluğunun LBGT bireyi olduğunu ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!