IŞİD'e üniforma diken çocuk işçiler TBMM gündeminde

Antakya'da bir atölyede 9 yaşında çocukların 12 saatten fazla çalıştırıldığı ve Suriye'deki cihatçı örgütlerin üniformalarının bu atölyelerde dikildiği gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine İlhan Cihaner, İçişleri...

Antakya'da bir atölyede 9 yaşında çocukların 12 saatten fazla çalıştırıldığı ve Suriye'deki cihatçı örgütlerin üniformalarının bu atölyelerde dikildiği gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine İlhan Cihaner, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya bu iddialarda bahsi geçen atölyelerin ve benzerlerinin denetlenip denetlenmediğini sordu. 

Çocuk yaşta işçi çalıştıran bu iş yerlerinin denetimine yönelik neler yapıldığının açıklanmasını isteyen Cihaner, aynı zamanda okul çağındaki bu çocukların eğitim hayatına devam etmelerini sağlamak için nasıl bir yöntem izlendiğini de sordu. Son 3,5 yıl içerisinde 194 çocuk işçi hayatını kaybetmişken buna yönelik nasıl bir önlem alınacağı ise merak konusu. 

IŞİD ve diğer cihatçı örgütlere  üniforma dikip göndererek, açık bir biçimde ticaret yapan bu atölye benzeri iş yerlerine nasıl bir müdahalede bulunulacağını da soran Cihaner, bir ay önce de IŞİD'e ciddi bir ekonomik gelir sağlayan tarihi eser kaçakçılığına yönelik soru önergesi vermişti. Ancak bir yanıt alamamıştı. 

Cihaner, "Cihatçı örgütlere üniforma dikip satan iş yerlerine yönelik adli veya idari soruşturma başlatılmış mıdır?" diyerek İçişleri Bakanı'nın bu soruyu yanıtlamasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi