IŞİD'in başkentine operasyon başladı!

Demokratik Suriye Güçeleri yetkililerinden alınan bilgililere göre Suriye’nin 3. büyük kenti olan ve 2,5 yıldır IŞİD’in elinde olan Rakka kentine yönelik operasyonun başladığı belirtildi.12 BİN SAVAŞÇI OPERASYONDA YER ALIYOROperasyon,...

Demokratik Suriye Güçeleri yetkililerinden alınan bilgililere göre Suriye’nin 3. büyük kenti olan ve 2,5 yıldır IŞİD’in elinde olan Rakka kentine yönelik operasyonun başladığı belirtildi.
12 BİN SAVAŞÇI OPERASYONDA YER ALIYOR

Operasyon, Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan ve Rakkalılardan oluşan Ehrar Rakka ve Liva Tahrir Tugayları öncülüğünde 3 koldan başladı. Kobani ile Rakka arasında yer alan Eyn İssa kasabasında Demokratik Suriye Güçleri saldırıya geçerken, Tışrin barajında da Rakka’ya doğru operasyonun başladığı kaydedildi.

HALK DEYR EZ-ZOR'A KAÇIYOR

Operasyona 12 bin savaşçının katıldığı öğrenilirken, operasyon kapsamında Demokratik Suriye Güçleri’nin ağır silahlarla Rakka’nın kuzeyindeki IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi. Operasyon kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Rakka’da IŞİD mevzilerini bombalarken, Rakka halkının Deyr ez-Zor kentine kaçmaya başladığı öğrenildi.

Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Sözcülerinden Tackır Kobani, Rakka operasyonu kapsamında güçlerinin Eyn İssa kasabası çevresinden saldırıya geçtiğini ifade ederek, koalisyon uçaklarının da bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü