IŞİD’in yeni lideri belli oldu mu? Yetkililerden 'Son bulmadı' uyarısı...

Newsweek'in haberine göre Ebubekir el- Bağdadinin öldürülmesinin üzerine IŞİD, Bağdadi'nin haleflerinden birisini lideri olarak seçti.

IŞİD lideri Ebubekir el- Bağdadinin öldürülmesinin ardından, Bağdadi'nin haleflerinden birisinin lider olarak seçildiği iddia edildi.

Newsweek'in haberine göre IŞİD, Bağdadi'nin haleflerinden birisini lideri olarak seçti. Haberde, örgütün yeni lideri olarak, yakın bir zamanda Bağdadi tarafından örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş'ın belirlendiği bilgisi verildi.

FRANSA VE İNGİLTERE'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan, IŞİD lideri EbuBekir El-Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından açıklamalar da gelmeye devam ediyor. El-Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan Fransa ve İngiltereli yetkililer, IŞİD’in son bulmadığı uyarısında bulundu.

Fransa Savunma Bakanı Florence Barley, twitterdan yaptığı açıklamada, Bağdadi’nin öldürülmesinin IŞİD’in bittiği anlamına gelmediği uyarısında bulundu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise "El-Bağdadi’nin öldürülmesi teröre karşı önemli bir eşik ancak bu DAİŞ’in bittiği anlamına gelmiyor. Ortaklarımızla DAİŞ barbarlığına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya, Batılı Tehditlere Karşı Taktik Nükleer Silahları Devreye Sokuyor: Askeri Tatbikat Başlıyor
Açlık Krizi ve Çatışma: AB Yetkilisi Gazze'deki Acil Durumu Gündeme Taşıyor
Blinken ve Romney, İsrail Zorlukları ve TikTok'un Kaderini Tartıştı
ABD Mühimmatı Kullanılan İsrail Saldırısı: 7 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti
ABD Ekonomisindeki Belirsizlikler ve Küresel Piyasalar