İSİG Meclisi Raporu: Son 1 yılda en az 66 çocuk işçi hayatını kaybetti

İSİG Meclisi'nin raporuna göre, 2023 Eylül-2024 Ağustos döneminde en az 66 çocuk işçi hayatını kaybetti. Çocuk işçi ölümlerinin yüzde 36’sı tarım sektöründe meydana gelirken, İstanbul, Şanlıurfa, Adana ve diğer şehirlerde de birçok çocuk iş kazaları sonucu yaşamını yitirdi.

İSİG Meclisi'nin yayımladığı rapora göre, 2023 Eylül-2024 Ağustos döneminde en az 66 çocuk işçi hayatını kaybetti. Tarım sektörü ölümlerinin yüzde 36'sını oluştururken, İstanbul, Şanlıurfa ve diğer illerde de birçok çocuk iş kazaları sonucu yaşamını yitirdi.

İSİG MECLİSİ'NDEN ÇOCUK İŞÇİ ÖLÜMLERİ RAPORU: 66 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2023 Eylül-2024 Ağustos eğitim öğretim senesine ait çocuk işçi ölümlerine dair raporunu yayımladı. Rapora göre, bu dönemde en az 66 çocuk işçi yaşamını yitirdi.

Raporda, çocuk işçilerin çalıştığı sektörler, iller, ölüm nedenleri ve cinsiyetlerine dair detaylar yer alıyor. Tarım sektöründe 24 çocuk (20 işçi, 4 çiftçi), sanayi sektöründe 17 çocuk, inşaat sektöründe 13 çocuk ve hizmet sektöründe 12 çocuk hayatını kaybetti. Tarım sektörü, çocuk işçi ölümlerinin yüzde 36’sını oluşturuyor.

Şehirlere göre dağılımda ise, İstanbul’da 7 çocuk, Şanlıurfa’da 5 çocuk, Adana, Kocaeli ve Konya’da 4’er çocuk, Ankara ve Kayseri’de 3’er çocuk, Çorum, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Manisa’da 2’şer çocuk, ve diğer birçok şehirde 1’er çocuk çalışırken yaşamını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.