İsimlerin Analizi

İsim analizi bilimsel gerçekliği var mı? İsim analizi nasıl yapılır teknikleri nelerdir?

İsim Analizi Yapmadan Çocuğunuza İsim Koymayın!

 İsim koymak bir ailenin bebeği için atacağı ilk ve en önemli adımlardan biridir. Birçok toplumda olduğu gibi Türk toplumunda da isimlerin çocuğun kişiliğini etkilediğine inanılır ve bu inançla isim analizi yapılır. Çocuğunuz doğduğunda ona koyduğunuz ismin anlamı çocuğun ilerleyen yaşlarında olumsuz ya da olumlu bir şekilde kişilik yapısına etkisi olduğu bilimsel olarak da savunulmaktadır. Çocuğunuz büyürken karakteri şekillenir, gelişir ve değişir. Unutmayın ki bu büyüme döneminde çocuğunuza nasıl hitap ettiğiniz onun ruhsal gelişimde de büyük rol oynar.

 

 İsim Analizi Önemli midir?

 

 Bir çocuk doğduğunda ona ilk olarak ismiyle yaşasın deriz. Doğumdan sonra verilen isimlerin ömrümüzün sonuna kadar bizimle olduğu ve bu yolculukta karakterimizi şekillendirdiğini kabul etmiş oluruz. Bu yüzden aileler çocuklarına isim koyarken isimlerin analizi konusuna dikkat etmelidir. 

 

 İsim Koyarken Nelere dikkat Edilmelidir?

 

 Günümüzde özellikle internette yaygın olarak kız isimleri ve erkek isimleri ve isim analizleri için içerikler bulunmaktadır. Genellikle çocuklarımıza isim koyarken isimleri araştırmaktan ziyade moda isimlerin büyüsüne kapılırız. Ancak isimlerin karakterin şekillenmesi üzerine etkileri olduğunu söyleyen uzmanlar, çocuğa isim koyarken bilinçli davranılması gerektiğini belirtiyor. Örneğin çocuğunuzu çağırırken veya ona hitap ederken olumlu bir etkiye sahip olan isimleri koymak onun karakterin de olumlu etkiler sağlarken, olumsuz, negatif duyguları çağrıştıran kişilerin isimlerini çocuğunuza koymak onun o karakterle bağdaşmasına sebep olacaktır.

 

 Ayrıca bir diğer konu olarak da unisex isimler konusunda da ailelerin bilinçli davranması gerekiyor. Çok net bir şekilde bu ayrıma sahip olmayan isimleri konusunda çocuğunuz cinsel kimlik gelişimi sırasında kişisel olarak veya etraftan gelen tepkilerle bu konuda kafa karışıklığı yaşayabilir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"