Isınmak Lüks Oldu: Sobaya da Zam Geldi!

Soba fiyatları 8 bin ila 25 bin lira arasında değişirken, odunun ton fiyatı geçen yıl 3 bin lira iken bu yıl 6 bin liraya çıktı. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, doğal gaza gelen zamlar ve artan kömür, odun ve soba fiyatlarıyla ısınmanın lüks hale geldiğini vurguladı.

Evlerde kullanılan sobaların fiyatları 8 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkarken, odunun ton fiyatı geçen yıl 3 bin lirayken bu yıl 6 bin liraya yükseldi. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, bu artışlarla ısınmanın vatandaşlar için lüks hale geldiğini belirtti.

SOBA FİYATLARI

Evlerde kullanılabilecek sobaların fiyatları, en düşük 8 bin liradan başlıyor ve 25 bin liraya kadar çıkabiliyor. 

ODUN FİYATLARI

Geçen yıl ton fiyatı 3 bin lira olan odunun bu yılki fiyatı iki katına çıkarak 6 bin lira oldu.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİNİN AÇIKLAMALARI

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, doğal gaza gelen zamlarla birlikte vatandaşların soba kullanmaya yöneldiğini belirtti. Ayrıca, kömür, odun ve soba fiyatlarındaki artışların, vatandaşlar için ısınmayı lüks hale getirdiğini ifade etti.

KÖMÜR FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Başevirgen, geçen yıl 130 lira olan bir torba kömürün fiyatının bu yıl 160 lira olduğunu söyledi. Ayrıca, çuvaldaki kömürün fiyatının geçen yıl 70 lira iken bu yıl 100 liraya yükseldiğini belirtti. Bu durumun vatandaşların yaklaşan kış mevsimini endişeyle beklemesine neden olduğunu vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.