İşkence yöntemlerini öve öve bitiremeyen Küçük tetikçi hakkında suç duyurusu

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT'de Fuat Uğur ile birlikte yaptığı Medya Kritik programında, darbe girişimi soruşturması kapsamında yargılananların ''konuşturulması’ için infaz ve işkence yöntemleri önererek "17-25...

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT'de Fuat Uğur ile birlikte yaptığı Medya Kritik programında, darbe girişimi soruşturması kapsamında yargılananların ''konuşturulması’ için infaz ve işkence yöntemleri önererek "17-25 operasyonunu yapanları konuşturmak için sallandır ayağından camdan aşağıya. Havlu tekniği var, yüze havlu atıyor, yukarıdan aşağıya suyu döküyor ağzına, boğuyor. Bir sürü şey denersin" dedi.

Diyarbakır Barosu, işkence uygulanmasına yönelik çağrıda bulunan Cem Küçük ve Fuat Uğur hakkında 'Suç işlemeye tahrik ve suçu övme' gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Baro, suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişinin 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacağını, suçun basın yayın yoluyla işlenmesi durumunda yarı oranında artırılacağını belirtti.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da program hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na şikayette bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”